Problems with conifgtool Version of 120425

classic Classic list List threaded Threaded
2 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Problems with conifgtool Version of 120425

Bob Brusa
Hi,
the new configtool seems to have some problems:

1
I long ago prepared an epk-file to add my platform to ecos.db. This is
done usinge Tools>Administration - Add-button and diging and selecting
the epk-file (icb_net.epk in my case). When I do this, configtool
creates a crash and outputs a stack dump.

2
I added the stuff I need manually to ecos.db. Start configtool and
Build>template and dig for and select my icb_net package. Then I save to
a suitable file e. g. icb_1.ecc
Result: configtool closes - but the file is there!

3
Start configtool and read in icb_1.ecc. Then Build>Generate Build Tree
Result: The program closes....but the "tree" is there.

4
Start config and read in icb_1.ecc. Then Build>Library and I get the
response:

make -j2 --directory "/projects/icb_em/icb_lib/icb_1_build"

make: Entering directory `/projects/icb_em/icb_lib/icb_1_build'
make: *** No targets specified and no makefile found.  Stop.
make: Leaving directory `/projects/icb_em/icb_lib/icb_1_build'


I am clue-less why all this happens. Has anybody any help?
Thanks and best regards,
Bob

--
Before posting, please read the FAQ: http://ecos.sourceware.org/fom/ecos
and search the list archive: http://ecos.sourceware.org/ml/ecos-discuss

icb_net.epk (6K) Download Attachment
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Problems with configtool Version of 120425

John Dallaway-2
Hi Bob

On 13/01/14 17:06, Bob Brusa wrote:

> the new configtool seems to have some problems:
>
> 1
> I long ago prepared an epk-file to add my platform to ecos.db. This is
> done usinge Tools>Administration - Add-button and diging and selecting
> the epk-file (icb_net.epk in my case). When I do this, configtool
> creates a crash and outputs a stack dump.

I suspect this issue is related to the issue reported in Bugzilla:

  http://bugs.ecos.sourceware.org/show_bug.cgi?id=1001798

You can confirm this by using the ecosadmin.tcl script at a bash prompt
to import your .epk file and verifying that the operation works. For
example:

   cd /opt/ecos/ecos-3.0/packages
   tclsh ecosadmin.tcl add icb_net.epk

> 2
> I added the stuff I need manually to ecos.db. Start configtool and
> Build>template and dig for and select my icb_net package. Then I save to
> a suitable file e. g. icb_1.ecc
> Result: configtool closes - but the file is there!
>
> 3
> Start configtool and read in icb_1.ecc. Then Build>Generate Build Tree
> Result: The program closes....but the "tree" is there.
>
> 4
> Start config and read in icb_1.ecc. Then Build>Library and I get the
> response:
>
> make -j2 --directory "/projects/icb_em/icb_lib/icb_1_build"
>
> make: Entering directory `/projects/icb_em/icb_lib/icb_1_build'
> make: *** No targets specified and no makefile found.  Stop.
> make: Leaving directory `/projects/icb_em/icb_lib/icb_1_build'
>
> I am clue-less why all this happens. Has anybody any help?

These issues may well be related to each other. The eCos Configuration
Tool should not crash under any circumstances but it is possible that
your new package is triggering the crash in some way. Do you see these
crashes when your icb_net package is not loaded in your eCos configuration?

John Dallaway
eCos maintainer
http://www.dallaway.org.uk/john

--
Before posting, please read the FAQ: http://ecos.sourceware.org/fom/ecos
and search the list archive: http://ecos.sourceware.org/ml/ecos-discuss