Problem building from anon CVS

classic Classic list List threaded Threaded
5 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Problem building from anon CVS

Scott Bailie
Hi,

I’m having problems building with the latest code I downloaded from the anon
CVS. Previously I used the very old code & utils that were included in
Massa’s book. I simply wanted to get acquainted with eCos following his
tutorial. Next I grabbed the latest from the repository and using the eCos
Config tool v2.11 can no longer build. I get the following error:

/ecos-c/ecos/packages/hal/i386/pc/current/src/plf_misc.c: In function
`hal_platform_init':
/ecos-c/ecos/packages/hal/i386/pc/current/src/plf_misc.c:129: parse error
before `lo'
/ecos-c/ecos/packages/hal/i386/pc/current/src/plf_misc.c:131: `lo'
undeclared (first use in this function)
/ecos-c/ecos/packages/hal/i386/pc/current/src/plf_misc.c:131: (Each
undeclared identifier is reported only once
/ecos-c/ecos/packages/hal/i386/pc/current/src/plf_misc.c:131: for each
function it appears in.)
/ecos-c/ecos/packages/hal/i386/pc/current/src/plf_misc.c:132: `hi'
undeclared (first use in this function)

I’ve searched the mailing list with no luck and I apologize if this was
explained and I missed it.  I’m running on a WINXP platform with a recent
version of cygwin I just downloaded. Any thoughts as to what is going wrong?


_________________
Scott Bailie
MIT LINCOLN LAB
781.981.4140
 


--
Before posting, please read the FAQ: http://ecos.sourceware.org/fom/ecos
and search the list archive: http://ecos.sourceware.org/ml/ecos-discuss

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Problem building from anon CVS

Gary Thomas
On Wed, 2005-11-02 at 09:56 -0500, Scott Bailie wrote:

> Hi,
>
> I?m having problems building with the latest code I downloaded from the anon
> CVS. Previously I used the very old code & utils that were included in
> Massa?s book. I simply wanted to get acquainted with eCos following his
> tutorial. Next I grabbed the latest from the repository and using the eCos
> Config tool v2.11 can no longer build. I get the following error:
>
> /ecos-c/ecos/packages/hal/i386/pc/current/src/plf_misc.c: In function
> `hal_platform_init':
> /ecos-c/ecos/packages/hal/i386/pc/current/src/plf_misc.c:129: parse error
> before `lo'
> /ecos-c/ecos/packages/hal/i386/pc/current/src/plf_misc.c:131: `lo'
> undeclared (first use in this function)
> /ecos-c/ecos/packages/hal/i386/pc/current/src/plf_misc.c:131: (Each
> undeclared identifier is reported only once
> /ecos-c/ecos/packages/hal/i386/pc/current/src/plf_misc.c:131: for each
> function it appears in.)
> /ecos-c/ecos/packages/hal/i386/pc/current/src/plf_misc.c:132: `hi'
> undeclared (first use in this function)
>
> I?ve searched the mailing list with no luck and I apologize if this was
> explained and I missed it.  I?m running on a WINXP platform with a recent
> version of cygwin I just downloaded. Any thoughts as to what is going wrong?

This looks like a problem with setup - are you sure you're not
getting any other errors/warnings before this?  In particular,
this error says that the eCos standard type "cyg_uint8" is not
defined, which would imply that there was a problem including
<cyg/infra/cyg_type.h>

How did you configure eCos?

--
------------------------------------------------------------
Gary Thomas                 |  Consulting for the
MLB Associates              |    Embedded world
------------------------------------------------------------


--
Before posting, please read the FAQ: http://ecos.sourceware.org/fom/ecos
and search the list archive: http://ecos.sourceware.org/ml/ecos-discuss

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

RE: Problem building from anon CVS

Scott Bailie
I did previously have a problem in \packages\pkgconf\rules.mak regarding
-finline-limit=7000. I removed it as a quick fix per the comment in
rules.mak.  After that change the problem I describe below is the only other
warning/error I see.

I'm building for i386 w/i82559 ethernet, using the net package.

Thanks!

-----Original Message-----
From: [hidden email]
[mailto:[hidden email]] On Behalf Of Gary Thomas
Sent: Wednesday, November 02, 2005 10:03 AM
To: Scott Bailie
Cc: eCos Discussion
Subject: Re: [ECOS] Problem building from anon CVS

On Wed, 2005-11-02 at 09:56 -0500, Scott Bailie wrote:
> Hi,
>
> I'm having problems building with the latest code I downloaded from the
anon

> CVS. Previously I used the very old code & utils that were included in
> Massa's book. I simply wanted to get acquainted with eCos following his
> tutorial. Next I grabbed the latest from the repository and using the eCos
> Config tool v2.11 can no longer build. I get the following error:
>
> /ecos-c/ecos/packages/hal/i386/pc/current/src/plf_misc.c: In function
> `hal_platform_init':
> /ecos-c/ecos/packages/hal/i386/pc/current/src/plf_misc.c:129: parse error
> before `lo'
> /ecos-c/ecos/packages/hal/i386/pc/current/src/plf_misc.c:131: `lo'
> undeclared (first use in this function)
> /ecos-c/ecos/packages/hal/i386/pc/current/src/plf_misc.c:131: (Each
> undeclared identifier is reported only once
> /ecos-c/ecos/packages/hal/i386/pc/current/src/plf_misc.c:131: for each
> function it appears in.)
> /ecos-c/ecos/packages/hal/i386/pc/current/src/plf_misc.c:132: `hi'
> undeclared (first use in this function)
>
> I've searched the mailing list with no luck and I apologize if this was
> explained and I missed it.  I'm running on a WINXP platform with a recent
> version of cygwin I just downloaded. Any thoughts as to what is going
wrong?

This looks like a problem with setup - are you sure you're not
getting any other errors/warnings before this?  In particular,
this error says that the eCos standard type "cyg_uint8" is not
defined, which would imply that there was a problem including
<cyg/infra/cyg_type.h>

How did you configure eCos?

--
------------------------------------------------------------
Gary Thomas                 |  Consulting for the
MLB Associates              |    Embedded world
------------------------------------------------------------


--
Before posting, please read the FAQ: http://ecos.sourceware.org/fom/ecos
and search the list archive: http://ecos.sourceware.org/ml/ecos-discuss



--
Before posting, please read the FAQ: http://ecos.sourceware.org/fom/ecos
and search the list archive: http://ecos.sourceware.org/ml/ecos-discuss

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Problem building from anon CVS

Andrew Lunn-2
On Wed, Nov 02, 2005 at 10:16:29AM -0500, Scott Bailie wrote:
> I did previously have a problem in \packages\pkgconf\rules.mak regarding
> -finline-limit=7000. I removed it as a quick fix per the comment in
> rules.mak.  After that change the problem I describe below is the only other
> warning/error I see.

What toolchain version do you have? The fact that -finline-limit=7000
does not work suggests it is very old.

        Andrew

--
Before posting, please read the FAQ: http://ecos.sourceware.org/fom/ecos
and search the list archive: http://ecos.sourceware.org/ml/ecos-discuss

Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

RE: Problem building from anon CVS

Scott Bailie
Thanks Andrew that was it! Because I'm behind a firewall here I had a sys
Admin download the latest code from CVS, but I did not update my toolchain.
Doing so manually did the trick!

Thanks again!

-Scott


-----Original Message-----
From: [hidden email]
[mailto:[hidden email]] On Behalf Of Andrew Lunn
Sent: Wednesday, November 02, 2005 2:50 PM
To: Scott Bailie
Cc: [hidden email]
Subject: Re: [ECOS] Problem building from anon CVS

On Wed, Nov 02, 2005 at 10:16:29AM -0500, Scott Bailie wrote:
> I did previously have a problem in \packages\pkgconf\rules.mak regarding
> -finline-limit=7000. I removed it as a quick fix per the comment in
> rules.mak.  After that change the problem I describe below is the only
other
> warning/error I see.

What toolchain version do you have? The fact that -finline-limit=7000
does not work suggests it is very old.

        Andrew

--
Before posting, please read the FAQ: http://ecos.sourceware.org/fom/ecos
and search the list archive: http://ecos.sourceware.org/ml/ecos-discuss



--
Before posting, please read the FAQ: http://ecos.sourceware.org/fom/ecos
and search the list archive: http://ecos.sourceware.org/ml/ecos-discuss